Uitvoering van uw blad

Op deze pagina geven we informatie over hoe wij de productie van uw blad uitvoeren.

Printen en drukken

Wijkkrant.nl werkt zowel met offsetdrukpersen als met digitale printsystemen. Op deze manier kunnen wij voor iedere opdracht en voor ieder moment de meest geschikte productiemethode kiezen.

Papier

Standaard drukken we full-colour pagina's op 130 grams glimmend stevig papier (MC gloss). Zwart-wit pagina's worden gedrukt op 80 grams normaal papier (HVO). Zonder meerprijs kunt u er voor kiezen om zwart-wit pagina's ook op het 130 grams glanzende papier te laten drukken. Uiteraard is het mogelijk om voor uw uitgave desgewenst andere papiersoorten te gebruiken.

Paginaformaat

De meeste mensen gaan uit van de kantoormaat A4. In de praktijk blijkt echter dat dit niet het meest ideale formaat is voor een prettig magazine. Daarom gebruiken wij een aangepaste maat die net iets kleiner is dan A4. Dit resulteert in een handzamer blad dat prettiger mee te nemen en te lezen is. Uw lezers zullen deze maat zeer waarderen, zoals telkens weer blijkt uit de reacties die wij van nieuwe klanten krijgen. Onze maat is 12,5% kleiner dan A4 (om precies te zijn 18,3 cm breed bij 25,8 cm hoog). U kunt uw bestanden desgewenst wel op A4 formaat aanleveren, die worden dan door ons 'geschaald' waar u in feite weinig van merkt.

Afwerking

De meeste bladen en magazines worden gemaakt met twee nietjes in de rug. Desgewenst is het ook mogelijk om te kiezen voor een gelijmd magazine, een metalen ringband of een andere manier van afwerking. Neemt u voor prijzen hiervan contact met ons op. Houdt u er rekening mee dat de levertermijn bij een metalen ringband of gelijmd in de omslag langer is. Zie de pagina over de levertijd.

Kleurgebruik

Wat kleurgebruik betreft zijn er twee mogelijkheden: zwart-wit of full-colour. Het gebruiken van een steunkleur, dat vroeger veelvuldig gebeurde, komt tegenwoordig haast niet meer voor. Bijna alle bladen krijgen een full-colour omslag zodat het blad goed opvalt en aanspreekt. Of u ook de binnenpagina's in full-colour gedrukt wilt hebben, is meestal een financiële afweging. Bij Wijkkrant.nl is de meerprijs voor full-colour in ieder geval zo laag, dat dit voor de meeste bladen binnen de mogelijkheden ligt.

Digitale versie in Flash

Klanten bij Wijkkrant.nl ontvangen gratis een digitale versie van hun blad. Dit is een bladerbare Flash-versie die bijvoorbeeld op de website van uw organisatie geplaatst kan worden, of via Facebook en Twitter verspreid kan worden. Op de pagina voorbeelden hebben we een aantal voorbeelden geplaatst van door ons gedrukte bladen. U kunt daar meteen zien hoe zo'n digitale versie er in de praktijk uitziet.

info@wijkkrant.nl 030-2416975
Kazemat 28
3905 NR Veenendaal
Nederland
Wijkkrant.nl

Wijkkrant.nl is onderdeel van BladNL.

Beoordeling door klanten: 8.9/10 - 748 beoordelingen
BladNL is de specialist voor uw ledenblad, clubblad, wijkkrant of ander blad. Wij verzorgen het drukken en verzenden voor de laagste prijs. We hebben een breed pakket extra services waarmee het maken van uw blad leuk, makkelijk en goedkoop is. Zo hebben we een telefonische helpdesk, de Laagste Prijs Garantie en een optionele lay-out applicatie. Ook kunnen we automatisch uw blad bladerbaar op uw website plaatsen en bieden we een lay-outhulp pakket. BladNL heeft zowel offsetdrukpersen als digitale printers en verzorgt alle productie zelf. We werken voor honderden klanten uit Nederland en België.